fredag 20 maj 2016

Dag 28, torsdagen den 19 maj

Sambon ska iväg tidigt till jobbet. Han verkar mera lättad nu. Hoppfull.
Han kommer och pussar mig hejdå, där jag ligger inbäddad i täcken.

Somnar om

Vaknar efter några timmar badande i svett. Jag har lite för många täcken på mig, men jag frös i morse.

Lika bra att stiga upp nu och dricka lite kaffe. Idag ska jag ringa till svärfar. Han måste undra hur det gått. Sedan ska jag till mamma.

Tar en smörgås mest för att jag måste, inte för att jag är hungrig. Men den smakar gott.

När jag håller i luren och ska ringa svärfar, kramar det till rejält i magtrakten. Måtte det snart vara slut på alla besked. Det är jobbigt. Och ändå märkvärdigt skönt att få berätta.
Men svärfar låter glad och positiv. Han låter så iallafall.

Nu är det snart dags att börja gå till mamma. Men all energi är som bortblåst. Tårarna rinner och jag låter gråten komma. Jag måste ju få reagera någon gång. Oron har lättat mycket, men inte helt. Och jag är rädd, jag känner sorg. OCH jag känner hopp. Inuti vet jag att jag är stark nog att ta mig igenom allt det här. Jag känner det. Men ibland måste känslorna få komma ut. När jag är själv.

Ringer till mamma och berättar att jag är mycket trött och undrar om vi kan skjuta lite på besöket. Hon förstår. Vi pratar i en halvtimme. Jag är noga med att förklara att tröttheten är en reaktion på en längre tids anspänning.

Skickar ett sms till sambon om att jag väntar med besöket till mamma. Han blir genast orolig över hur jag mår. Hans hud är också mycket tunn just nu. Men han förstår till slut att det inte är någon fara.

Jag kryper ner under täcket och somnar nästan genast till ljudet av det fallande regnet ute. Sover tills sambon kommer hem. Känns skönt att ligga där under täcket och bara vara.

Sambon lägger sig för att vila. När han somnat smyger jag mig upp. Det går inte att ligga kvar i sängen om jag inte kan somna om. Då kommer tankarna och jag har ingenting att mota bort dem med.

Vi tar en promenad innan hockey. Det känns jätteskönt att få röra på sig och få sval luft i lungorna.
Kanske kan jag prova att träna på fredag. Eller så tar jag mig ut på en lång cykeltur med kameran.

Lugn kväll.

Somnar vid midnatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar